Liliane Tack

Liliane Tack (18 juni 1944 – 2 april 1979) is jong gestorven.

In de Essestraat woont nu nog Odiel Vancraeynest – Agnes Debaeke; met de Debaekens waren de Reynaerts goed bekend.  Vader Jules (“Max”) Debaeke ging vaak een “druppeltje” drinken in De Leeuw van Vlaanderen.  Zij hadden 4 zonen en een dochter.  Eén zoon Eddy is verongelukt met een zware camion, op een nacht, en zijn moeder kan dat nooit vergeten.

In het jaar 1979 had ik een lange, magere slungel in mijn klas: Eddy Vancraeynest, de zoon van Freddy.  De gebroeders Freddy, Hubert, Wilfried en Eddy hadden allemaal met min of meer succes gekoerst.

Eddy, die in mijn klas zat, was aan zijn lot overgelaten en kwam elke morgen naar school met snoep voor zijn ontbijt.  Het was de oudste dochter Carine die een beetje het huishouden beredderde.

Eddy is niettegenstaande het vroegtijdig verlies van zijn moeder Liliane en de zorgeloosheid en armoede van zijn vader toch uitgegroeid tot een goeie coureur, die wel mislukte als beroepsrenner, maar sedertdien elk jaar veel koersen wint bij de liefhebbers.  Hij geeft elk jaar een feest in Lichtenhove voor zijn supporters.

Ik had er destijds medelijden mee, toen zijn moeder stierf terwijl hij in mijn klas zat.

Geef een reactie