1996

De videoclub van Lichtervelde maakte een reportage van het jubileumconcert.  Op vrijdag 16 februari kunnen de koorleden genieten van de video en de foto’s in Ten Bogaarde.

Op 27 juni overlijdt koorlid Cecile Vanderper.  Het koor verzorgt de uitvaart.

Op zondag 7 juli zingt het koor de jubileum mis voor E.H. Paul Vermeulen, die 25 jaar priester is.  Na de receptie in Lichtenhove, is er in de namiddag een gezinsuitstap gepland naar het Bulskampveld.

1997

Het jaarlijks koorfeest gaat door op zaterdag 18 januari.  Nu het koor het afgelopen jaar 2 leden verloren heeft, ontstaat de traditie om voor het feest een mis te verzorgen ter nagedachtenis aan de gestorven leden.

Op zaterdag 24 januari viert “De Biekorf”, woongelegenheid voor personen met een verstandelijke beperking, haar 20-jarig bestaan.  Marc Lenoor en Dominiek (…) zingen bij het koor, dat de feestmis verzorgt.

Op 8 maart werkt het koor mee aan een zangavond in Lichtenhove, georganiseerd door de werkgroep “Tsjechië”.

De kooruitstap (op 1 juni) gaat dit jaar naar Wevelgem, waar E.H. Jonckheere, voormalig medepastoor en bezieler van het kinderkoor, nu pastoor is.  In de namiddag wordt de stad Gent verkend.

Op zondag 12 oktober zingt het koor tijdens de aanstellingsmis van Lut Manhaeve als lid van het parochiaal team.

Een deel van de restauratie- en verfraaiingswerken van de kerk worden gedragen door de parochiegemeenschap.  Daartoe worden “aandelen” ter waarde van 5000 BEF aangeboden.  Het koor koopt één aandeel.

Het koor organiseert een dubbelconcert in de kerk van Lichtervelde en Zwevezele, samen met het Sint Aldegondiskoor van Zwevezele, waar Eddy ook dirigent is.  Op zaterdag 20 december gaat et concert door in Zwevezele, de dag erop in Lichtervelde.  Bij de gelegenheidsmuzikanten vinden we o.a. Koen Neyrinck, die 2 jaar later het dirigentenstokje zal overnemen van Eddy.

1998

Eddy Vandenbroucke kondigt aan dat hij ontslag neemt als dirigent na de Margarethafeesten.  Het bestuur heeft hiermee een half jaar de tijd om een opvolger te vinden.

De daguitstap is gepland op zondag 7 juni.  Het gaat richting Diksmuide.  In de namiddag wordt Nieuwpoort bezocht.

Het koor verzorgt op zondag 20 september de aanstellingsviering van E.H. Jos Gheysens als pastoor van de parochie Lichtervelde en deken van het decanaat Lichtervelde.

In oktober is het koor nog steeds opzoek naar een nieuwe dirigent.  Rosane Baert leidt voorlopig de repetities.

1999

De daguitstap gaat dit keer op 19 september via Mesen en Nieuwkerke, naar Clairmarais en St. Omer.

Koen Neyrinck wordt de nieuwe koorleider vanaf 25 september.  Hij is naast onderwijzer ook muzikale duizendpoot: schuiftrombone bij “De Zwaan”, leerkracht bastuba aan de muziekacademie en lid van de “Gitsy Streetband”.  Tussendoor bespeelt hij nog het orgel van de kapel van het Sint-Jozefsrustoord en volgt hij een cursus harmonie.  Ooit zong Koen nog bij het jongerenkoor Talita, maar dit is zijn eerste directieproject.  Het wordt dus een grote uitdaging voor de nieuwe dirigent.

De koninklijke vinkenmaatschappij “De bosvinke” van Edewalle – Bescheewege viert haar 60 jarig bestaan op 2 oktober.  Het koor is gevraagd om de jubileummis op te luisteren en dit wordt de vuurdoop voor de nieuwe dirigent.

Op 11 november overlijdt koorlid Ivonne Tytgat.

2000

Het koor op 22 april 2000. Op de eerste rij, van links naar rechts: Nicole Laga, Annie Desot, Yvonne Tytgat, Jeannette Debruyne, Maria Baert, ?, Margriet Huyghe en Ria Vermeersch. Op de tweede rij: Dominiek Porrye, Irma Vanhaverbeke, Rosane Vandermarliere, Maria Vanden Auweele, Marie-Roos Ketels, Marcella Decoster en ? Op de derde rij: ?, Camiel Claeys, ?, Herman Parmentier, Egide Vivey, André Beernaert, Jozef Feryn, Michel Vervaele, Frans Vankeersbilck en Koen Neyrinck.

Op 21 mei organiseert de parochie “Kerkvers” om het einde van de grote restauratiewerken aan de kerk te vieren.  De werken werden aangevat in 1988.  In een periode van 12 jaar werden de daken vernieuwd, brandramen hersteld, muren gevoegd (langs buiten) en geschilderd (langs binnen) en de elektriciteit werd vernieuwd.  Het feestprogramma bestaat uit een plechtige eucharistieviering met Margali en het TOV-koor, een receptie in de vrije basisschool, een barbecue in Lichtenhove en ’s namiddags gaat het verder in de gemeentelijke sporthal, waar de parochiale bewegingen zich voorstellen.  Verder is er een computerkwis en kinderanimatie.  Het Margalikoor heeft uiteraard ook een stand in de sporthal met een videomontage van optredens en een fotoreeks van de koorleden.

De daguitstap gaat door op zondag 2 juli.  Het koor gaat de provincie Henegouwen verkennen.