Op 9 augustus 1987 organiseerde het bisdom “Kerk aan zee” in Koksijde.  Een groep Lichterveldse jongeren onder leiding van Paul D’haene voerde er een act op rond het Pinksterverhaal.  Anderzijds was er Danny Vandenbroucke, die een “jongerenkoor” had opgestart.  Wellicht ligt daar de kiem van Akwarel, waarbij Paul de begeleiding op fluit verzorgde.

In 1989 nam Paul het dirigeerstokje over van Danny en koos de naam Akwarel. Paul was geïnspireerd door het jongerenkoor “Echo” uit zijn geboortedorp Wevelgem, opgericht door Annie Debonne.  Ze zongen er meerstemmige moderne religieuze liederen. Er werd geput uit dit repertoire met Joost Vanlerberghe als begeleider op gitaar.

De missie van Akwarel was het engagement en de betrokkenheid met de kerk bij de jongeren te stimuleren. Om de waterachtige relatie die ze hadden als jonge mensen niet verder te laten verwateren. Ze konden wegens hun leeftijd nog geen deftig olieverfschilderij maken dus een aquarel was misschien wel haalbaar. Trouwens in de kleuterklas leer je ook eerst met waterverf te werken.

In 1990 nam het koor deel aan het concert naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van MARGALI. Onder de zangers van Akwarel vinden we de zussen Magda en Martine Fiems, die achteraf verder gingen met het TOV-koor.  Paul gaf het dirigeerstokje door, maar bleef betrokken met “technische” ondersteuning.

Geef een reactie