Dezutters kapelletje

In het voorjaar van 1975 werden er verbouwingen uitgevoerd aan de hoeve Dezutter.  Vader Dezutter liep al lang met het plan rond, een kapelletje te bouwen aan de ingang van de hoeve, maar van een uitvoering was nooit iets in buis gekomen.  Ter gelegenheid van de verbouwing, werd dan de metselaar belast met het bouwen van een niskapelletje rechts van de ingang.  In 1993 is de hoeve verkocht geworden aan  Wim Vanwijnsberghe.  Toen de haag gerooid werd waartegen het stond is het gesloopt geworden.

Pattyns kapelletje

Een hoeve verder dan voorgaande woont de familie Pattyn.  Enkele jaren geleden, bij de bevalling van een eerste kindje, leed de moeder aan plotse, onvoorziene en zeer moeilijk te bestrijden bloeddrukstijgingen.  In het moederhuis sprak men van een uitzonderlijk geval, dat erge gevolgen kon hebben.  Dit bracht veel miserie en onrust mee.  Toen dan een tweede kindje op komst was, werd het plan opgevat een kapelletje ter ere van Onze Lieve Vrouw te bouwen, zo alles goed mocht verlopen.  Dat is dan ook gebeurd in 1977.

Tegenover huisnummer 30

Een vijftiental jaren geleden vatte Jeanne Denoo, echtgenote van Marcel Pollet, het  plan op een niskapelletje  te laten bouwen omdat ze, zoals het vaak gebeurt, hoopte de voorspraak van O. L. Vrouw te verkrijgen.  De familie Pollet bouwde later een nieuw huis aan de overkant van de straat. Het huis en het bedrijf waarbij het kapelletje behoort is intussen veranderd van eigenaar, doch mevrouw Pollet heeft er nog vele jaren verder voor gezorgd.