Emeric Deschepper

Emeric (9 december 1893 – 16 december 1969) woonde in onze (Torhout)straat.  Ik herinner hem mij als een mens die nooit loeg.  Die autoritair was, een nuchtere zakenman.

Alhoewel de bloei van zijn zaak in bouwstoffen toegeschreven werd aan zijn eerste echtgenote Marie Ramboer.

Hij had twee dochters met Maria Ramboer.  Hilda, waarvan hij verwachte dat ze niet trouwde.  En Laura, die mentaal gehandicapt is en in een tehuis in Deerlijk (?) ‘Maria Ter Ruste” opgenomen is.

Zijn tweede vrouw, Julienne Maroy, woonde op kamers boven en had nog weinig contact met Emeric.  Men noemde ze “madamtje Storme”, omdat ze eerst met een Jules Storme gehuwd is geweest.

Hij richtte een vennootschap op met Jules Missinne, en speelde ook samen met zijn vennoot met de duiven.  Hij had praktisch geen contact met zijn werkvolk en blijkbaar ook weinig met het dagelijks bestuur van zijn zaak.

Hij speelde een rol in de N.S.B., de Witte Brigade en de dorpspolitiek.

Hij had een broer Maurice (kluite) Schepper die ook een huis in de Torhoutstraat bezat.  Die echter in de Neerstraat woonde en ook met de duiven speelde.

Zijn dochter Hilda is na zijn overlijden toch nog gehuwd met een pachter die een hartziekte had en die niet lang meer geleefd heeft.

Geef een reactie